neeltjeatsea.reismee.nl

Eigen reis Panama

Beste allemaal, laatst was het dan zover: de eigen reis in Panama. Martin vertelde een dag van te voren de groepsideling. Ik zat bij Famke, Benjamin, Amber, Joost, Linda en Jennifer als begeleider. We hadden 25 dollar per persoon per dag. Het werd dus nog een kunst om alles in het budget te passen. We hebben heel veel gedaan maar ook heel veel gereisd. We werden in Porto Bello afgezet en moesten in negen dagen in Bocas del Torro komen.

Dag 1: de eerste dag begon nog met in de ochtend het schip schoonmaken. Martin en Sam gingen terwijl wij weg waren het schip opnieuw lakken dus moesten alle kussens uit de salon naar beneden en alles stofvrij gemaakt worden. Toen was het zo ver. Met onze vol bepakte rugzakken stonden we op de kant. Ons eerste doel was om naar Panama City te komen. We moesten eerst een bus naar Colon hebben en vanaf daar een bus naar Panama City. Het verliep heel soepel en we zijn voor niet al te veel geld in Panama City aangekomen. Hier gingen we op zoek naar een hostel. Een man op het station vertelden ons een straat waar allemaal hostels zouden zitten en gaf ons zijn buskaart mee zodat we konden reizen. Heel aardig! En inderdaad we vonden een hostel waar we twee nachten voor 70 dollar totaal konden blijven. Helemaal niet duur dus. Het was al vrij laat en we zijn lekker gaan slapen.

Dag 2: Benjamin was jarig! In de ochtend waren we naar de supermarkt gegaan om ontbijt en taart te halen. Toen was het tijd voor een dagje rond lopen in Panama City en shoppen. Iedereen was toe aan nieuwe kleren. In de avond zijn we naar de film geweest in verband met Benjamins verjaardag. We hebben de film Joy gezien. Het was heel lang geleden om een film te zien en daarom heel leuk.

Dag 3: We hadden besloten om van Panama City naar El Valle (spreek je uit als el baje) te gaan. Hier zijn we in een heel leuk hostel gekomen. Het heette Bodhi. Er hing een zeer relaxte sfeer en we mochten voor 5 dollar per persoon per nacht blijven inclusief pannenkoeken ontbijt! We zijn hier naar een waterval gelopen die toch een beetje tegenviel maar wel leuk was. Een paar kinderen hadden nog gezwommen maar ik vond het veelte koud.

Dag 4: In El Valle was een hele mooie vegetatie en heel veel watervallen. Ook was er een soort parkje met hotsprings waar we besloten heen te gaan. Eerst konden we modder op ons gezicht smeren en daarna heerlijk in een warme bron met zwavel liggen. Het was een erg leuke dag.

Dag 5: Onze volgende bestemming was Boquete. Dit was een heel eind verder maar het hele groepje was er over eens dat we kilometers moesten maken. We kwamen in de avond aan en er hing een hele gezellige sfeer in het plaatsje. We vonden, wederom, een goedkoop hostel. We besloten op straat te eten want overal waren kraampjes. Er was ook nog een festival waar we heen zijn geweest.

Dag 6: Na lange discussies waren we er eindelijk uit. Amber, Linda, Benjamin en ik gingen paardrijden terwijl de rest een vulkaan ging beklimmen. Wij waren van mening dat we ondertussen wel genoeg vulkanen hebben beklommen. Het paardrijden was echt super. We zagen op een super mooie wijze de omgeving en op een gegeven moment kwamen we op een adembenemend uitkijk punt. Een van de leukste dagen van de eigen reis.

Dag 7: Het was tijd om naar Bocas del Torro te reizen, en dit was nog ingewikkelder dan we dachten. Bus in, bus uit. Taxi in, taxi uit. Pont op, pont af. Bus in, bus uit. Omdat het budget toch wat begon te krimpen wilden we graag ergens overnachten. We vroegen wat rond en Benjamin en Joost kwamen bij het idee om het bij de brandweer te vragen. Ik verklaarde ze voor gek maar vijf minuten later kwamen ze lachend naar buiten met het nieuws dat het mocht. We hingen onze hangmatjes op en het was heel gezellig. In de nacht heeft het helaas heel hard geregend waardoor we helemaal nat werden.

Dag 8: We wilden graag nog iets actiefs doen. Een deel van de groep ging long boarden en ik ging samen met Amber en Jennifer fietsen. We zijn het hele eiland over gegaan en het was zo fijn om eindelijk weer eens goed te bewegen.

Dag 9: We kwamen alle groepjes tegen en werden terug gebracht naar het schip. Het was een hele leuke, leerzame, interessante en vermoeiende eigen reis. Ik was toch wel blij toen ik weer op de boot was en het allemaal weer gewoon zijn gangetje ging.

Neeltje

Reacties

Reacties

Renee

Hoi neeltje, jullie worden wel ervaren reizigers zo. Het zal wel weer wennen zijn in het vlakke Nederland

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!